Endnu en historie om Lise og morbror Ingmar.

 

Som jeg husker det, var jeg vel omkring 7 – 8 år og var i marken, i ”hiern” – heden, som jeg husker som en mark, der lå på den anden side af landevejen, forbi moster Marie og onkel Villys hus – og omkring 2 km ud af en markvej – til marker, jord, som Bejstefår havde tilkøbt sig i sin tid og opdyrket – her var vi vist i gang med at samle kartofler op – i hvert fald:

Lise skulle hjem og i aktivitet et andet sted … og uden særlige overvejelser, ihverfald ikke nogen som jeg blev inddraget i, blev jeg sat op på ryggen af Lise – og morbror Ingmar sagde: ”Så kan I godt ta` hjem! ” …

Og jeg tror den besked først og fremmest var til Lise, for hun begyndte i et roligt tempo at gå hjem mod Bakkegården – mens jeg sad på hendes brede ryg, og vidste hverken ud eller ind.

Da vi kom til landevejen … lige over for moster Marie og onkel Villys hus, stoppede Lise op og så sig både til højre og venstre … og gik så roligt over vejen og ned ad alleen til Bakkegården – og på gårdspladsen var der voksne som tog imod os – løftede mig ned af Lise – og opgaven var løst.

Jeg husker det som en tillidserklæring både til Lise og mig – men jeg må nok erkende, at det var Lise der løste opgaven – og mig der fulgte med.

 

Med kærlige hilsner Karl Halskov

Tilbage