En uheldig badetur.

Episoden udspiller sig  i 50érne i en af de mange dejlige somre som jeg tilbragte som feriedreng hos Ingmar og Tove på Bakkegården.

Ud over oplevelsen af at være med i det daglige arbejde på gården var der også tid til at lege og bade.

Dette skete som oftest sammen med den store flok fætre og kusiner der var nede hos Søren og Jenny.

Det var ikke altid at Søren og Jenny´s børn kunne få fri til at legeidet de som regel skulle hjælpe til med de mange gøremål der skulle få den store familie til at fungere i hverdagen.

Det hjalp som regel når jeg kom på besøg så blev Jenny blød og gav børnene fri i en time  for at de kunne lege med mig, men ellers måtte jeg jo deltage i deres arbejde for at få del i deres selskab og det var heller ikke så dårligt endda.

Søren og Jennys børn brugte ikke fodtøj om sommeren så selv om jeg var udstyret med både sandaler og nye gummisko hjemmefra, brugte jeg de første uger af ferien til at vænne mig til at gå med bare fødder når jeg var i Bigum. På det tidspunkt var vejen ikke asfalteret så det tog lidt tid at vænne sig til de skarpe flintesen der var i grusvejen.

Når jeg gik lidt ude i rabatten kunne det nok gå i de første dage og vi skulle jo som regel blot ned til søen for at bade.

Den gang var der ikke en vej ned til søen. Vi gik gennem Axel Hansens gårdsplads og ned over marken. Nede i ellesumpen var der lagt nogle brædder ud som vi kunne gå på over det smattede stykke indtil vi nåede den stump sandstrand som vi også bruger i dag.

Jeg havde også både badebukser og svømmebriller med hjemmefra men den slags brugt vi ikke. Søren og Jenny´s børn var vant til at bade nøgne sammen både drenge og piger, så også der måtte jeg tilpasse mig forholdene. Det var jo heller ikke noget problem i den alder, som vi havde på det tidspunkt.

Normalt havde vi jo søen for os selv men en dag kom der en familie fra Lindum med to piger der var nogenlunde på vores egen alder.

De kom medens vi var i vandet og lige pludseligt var det et problem at vi var nøgne for nu var det jo nogle fremmede piger der ville kunne se os når vi skulle op.

Søren og Jenny´s piger havde ikke noget problem med at gå op og tage deres tøj på men Karl, Knud og jeg var blevet så generte over tilstedeværelsen af fremmede piger at vi blev ude i vandet i håb om at de måske snart vill gå igen.

Da badetiden var ved at løbe ud blev Karl og Knud betænkelige for det var ikke velset at aftalerne ikke blev holdt og til sidst lå vi bare stille ude i vandet og kiggede ind på den fremmede familie.

På et tidspunkt må det være gået op for familien at vi måske havde et problem og så fik vi kastet vores underbukser ud i vandet så vi kunne komme op på anstændig vis.

Jeg husker ikke at der blev problemer med at vi kom for sent hjem eller at vi havde våde underbukser men jeg synes at historien er meget sød og fortæller lidt om hvordan man pludseligt kan skabe problemer for sig selv helt uden grund.

Tilbage